Nu op 6FM

 
banner
twitter

Audio fragmenten

Dagelijks regionieuws
25-09-2021
Download hier ons dagelijkse regionieuws.

De lunchclub - racebaan voor radiografisch bestuurbare auto’s
25-09-2021
Paul van Zomeren, voorzitter van de Modelbouwclub Huizen bouwde op een braakliggend terrein bij de haven van Huizen een heuse racebaan voor radiografisch bestuurbare auto’s.

De lunchclub - Lunchtip: Pompoensoep
25-09-2021
Elke week voorziet lifestylecoach Kim Pootjes ons van een lekker, gezond en makkelijk recept. Deze week lunchen we met pompoensoep.

De lunchclub - Geschiedenisles
25-09-2021
De lunchclub duikt elke week in de geschiedenis. Wat gebeurde er in het verleden op 25 september?

De Lunchclub - De week met Mark Arents
25-09-2021
Mark Arents van onze nieuwsredactie geeft een kort overzicht van de afgelopen week.

Theater Kleintje Kunst speelt voorstelling ‘De Granaten Armband’
25-09-2021
In Theater Kleintje Kunst speelt vrijdag 1 oktober de voorstelling ‘De Granaten Armband’ . Een mysterieus verhaal waarin muziek ook een belangrijke rol speelt. En wie kan ons daar beter over vertellen dan Eugene Mennen van Theater Kleintje Kunst.

Art Laren mag eindelijk doorgaan
25-09-2021
Eindelijk mag Art Laren doorgaan. Het initiatief van de Kiwanis Club Laren en wordt tot en met zondag gehouden. En in de buitenlucht op de Brink in Laren genieten van moderne kunst, wie wil dat niet? In elk geval vond Mary Voigt het een goed idee, zij ging naar de opening op de Brink in Laren.

Beeld en Geluid staat stil bij 70 jaar TV in Nederland
25-09-2021
Dit jaar bestaat de Televisie in Nederland 70 jaar en daar staat Beeld en Geluid vanaf oktober uitgebreid bij stil met de viering 70 JAAR TV en veel activiteiten. We gaan erover praten met Arjen Pas, hoofdredacteur van Beeld en Geluid.

College Laren heeft plan om het centrum een economische boost te geven
25-09-2021
Het college van Laren kwam deze week met een nieuw plan om het centrum van het Brinkdorp nieuw leven in te blazen na de coronacrisis. Het centrum moet aantrekkelijker worden en uiteindelijk ook voor een economische boost zorgen. We gaan het erover hebben met wethouder Ton Stam.

Project Zorgstart helpt zijinstromers de zorg in
25-09-2021
Het kabinet trekt 675 miljoen euro extra uit om salarissen van mensen die in de zorg werken te verhogen, maar er is meer nodig om het tekort aan zorgpersoneel op te lossen. Gelukkig zijn er projecten die daarbij helpen. Eén daarvan is Zorgstart, dat al tientallen kandidaten naar een leer/werkbaan in de zorg heeft geholpen. Alleen, dat moeten er nog meer worden. Daarom praten we met Erik Huijzer, projectleider Zorgstart en Angélique van Wijk-Busch deelnemer aan het traject.

Hilversum organiseert debatavond over de Omgevingsvisie
25-09-2021
De gemeente Hilversum werkt aan een toekomstbeeld voor de stad: De Omgevingsvisie. Maar eerst kunnen de Hilversummers zelf hun zegje doen. Bijvoorbeeld op 5 oktober tijdens een debatavond in de Seinpost met als thema Hilversum over 20 jaar. Een van de sprekers op die avond Friso de Zeeuw, Hoogleraar gebiedsontwikkeling, hij is nu aan de telefoon.

Reportage Goldstar Heracles Almelo geeft Walking Football clinic bij SV Huizen
25-09-2021
Afgelopen woensdag gaf het eerste Walking Football team van Nederland, Goldstar Heracles Almelo, een clinic op de velden van SV Huizen. Deze club wil als eerste in Midden Nederland een damesteam Walking Football formeren. Verslaggever Michel Stoeltie ging een kijkje nemen.

Column Sybert Blijdenstein over terugmijmeren naar het afgelopen voorjaar
25-09-2021
Het is nog niet eens oktober, maar redacteur en vaste columnist bij Hei en Wei, Sybert Blijdenstein is nu al aan het mijmeren geslagen. Hij kijkt terug op afgelopen jaar, om precies te zijn op afgelopen voorjaar.

Algemeen directeur Singer Laren reageert op uitspraak rechter kunstroof Van Gogh
25-09-2021
Anderhalf jaar na de diefstal van het schilderij De Lentetuin van Vincent Van Gogh, kwam er gisteren eindelijk een uitspraak. Nils M. werd door de rechter veroordeeld tot acht jaar cel en moet 8,7 miljoen euro schadevergoeding betalen. Belangrijk detail: het doek zelf is nog spoorloos. We praten erover met Algemeen Directeur van het Singer Laren, Evert van Os.

Kees van Aggelen over de vestiging van de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek in Hilversum
25-09-2021
We duiken weer in de Hilversumse geschiedenisboeken, dat doen we natuurlijk met onze Hilversumse geschiedenis-expert Kees van Aggelen. We gaan het hebben over de NSF, de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek. Oftewel de basis voor de nederlandse omroep.

Gooise Business - Zondag 26 sept 14.00 uur Co Live in Nick Vollebregt
24-09-2021
… in een ver ver verleden hadden we eens in de zoveel tijd ene Co de Kloet in de uitzending om u te vertellen welke artiesten hij had uitgenodigd voor zijn programma Co Live! dat iedere 1e zondag vd maand … tussen 2 en 4 ’s middags werd opgenomen … in het legendarische Nick Vollebregt in Laren … de laatste x was 1,5 jaar terug .. Maarrrrrrrrrrrrrr …. Aankomende zondagmiddag, dat is 26 september bent u vanaf 13.30 als vanouds weer welkom in Nick om er oa Bas va Lier te zien optreden

Gooise Business - Digitaal Designer Victor Hopman startte een online planten webshop
24-09-2021
De allerleukste Digitaal Designer vh Gooi, Victor Hopman startte een online planten webshop

Gooise Business - de stichting Samen Varen helpt met
24-09-2021
Ada Laarakker en Carl Touw van Samen Varen over hetgeen deze stichting doet.

NH Gooi Zaterdag - Regioagenda met o.a. de Energieavond in het Huis van Eemnes
18-09-2021
Aanstaande donderdag vindt in het Huis van Eemnes de zogenaamde Energieavond plaats. Tijdens deze informatie kunnen inwoners specifieke vragen stellen en wordt er o.a. voorlichting gegeven over subsidies en financiering. We gaan het erover hebben met Martin Overbeeke van mede-organisator energiecoöperatie EemnesEnergie.

NH Gooi Zaterdag - De Johanneskerk viert zijn 500-jarige jubileum
18-09-2021
Gisteren, 17 september, vond in Laren de viering van 500 jaar Johanneskerk plaats. Ook werd hierbij een periode van renovatie afgesloten. U hoort een bijdrage van verslaggever Michel Stoeltie.

NH Gooi Zaterdag - Genomineerden Hilversumse Architectuurprijzen bekend
18-09-2021
Deze week werden de nominaties van de Hilversumse Architectuurprijzen bekend gemaakt. Het gaat hierbij om gebouwen die in 2019 en 2020 zijn opgeleverd, dus vergeet het werk van Dudok of oude villa’s in de Trompenberg. En naast een vakprijs is er ook een publieksprijs, waar je tot 6 oktober op kan stemmen. We gaan het erover hebben met voorzitter van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs, Peter van Dulst.

NH Gooi Zaterdag - Buurten met Buren in Huizen organiseert Tulpenbollenactie
18-09-2021
In april 2019 startte Initiatiefneemster Lisette Otto met Buurten met Buren in Huizen. Ook toen was ze bij ons in de studio en nu is Lisette er weer om te vertellen over een nieuwe Tulpenbollen actie op de burendag (25 september).

NH Gooi Zaterdag - Hilversums VVD-Raadslid Ruud Verkuijlen gaat naar Tweede Kamer
18-09-2021
In maart van dit jaar stonden we bij de NH Gooi Zaterdag stil bij de Tweede kamerverkiezingen. Toen spraken we een aantal Gooise kandidaten op de stemlijsten. Een daarvan was Hilversums raadslid Ruud Verkuijlen. Hij stond namelijk op 39 van de VVD en volgens de peiling was de kans reëel dat hij naar Den Haag zou gaan. Helaas kwam het er toen net niet van, want de VVD haalde 34 zetels. Maar zoals dat gaat in de politiek: Bas van ‘t Wout vertrok en nu gaat Ruud Verkuijlen toch de Tweede Kamer in. Deze week nam hij afscheid van de Raad in Hilversum.

NH Gooi Zaterdag - Kindontvoeringen Midden-Nederland nemen toe
18-09-2021
Vorig jaar zijn er, vanwege de Corona-reisbeperkingen, tijdens de zomervakantie minder kinderontvoeringen geweest. Maar helaas is dit aantal dit jaar weer opgelopen. Van de 50 ontvoeringen zijn er 16 geweest uit de regio Midden-Nederland. We praten hierover met Nynke Whiterod, advocaat gespecialiseerd in kinderontvoeringen. En Nynke is zojuist aangeschoven.

NH Gooi Zaterdag - Gooise GGD prikt meer na aankondiging Coronapaspoort
18-09-2021
Het was de afgelopen maanden even stil rond corona, maar deze week kwam er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarbij ingrijpende maatregelen werden aangekondigd. Zo komt er een QR-code die je verplicht bij je moet hebben om o.a. een horecazaak binnen te komen. En deze aankondiging merkte ze bij de GGD. We gaan het erover hebben met René Stumpel, directeur publieke gezondheid van de GGD Gooi en Vechtstreek.

NH Gooi Zaterdag - Column Leo Janssen over Hemmy Wong's gesloopte Golden River
18-09-2021
Deze week in de column van Leo Janssen het verhaal achter het deze week gesloopte pand van Hemmy Wong’s Golden River in Laren.

NH Gooi Zaterdag - Teun Koetsier geeft les over het werk van Laren van Weleer en de Bourgondiërs
18-09-2021
Wat heeft het Gooi met Bourgondië te maken? En hoe staat het met de restauratie van het kunstwerk Laren van Weleer. We vragen het aan Teun Koetsier, die al jaren in ons programma komt vertellen over de geschiedenis van Laren.

NH Gooi Zaterdag - Huizer botters houden Open Botterdag
18-09-2021
Mocht u het gemist hebben: gisteren werd voor de zeventiende keer de traditionele Taeje Bôkkesrace gehouden. Maar er is vandaag ook nog genoeg te doen rondom de Huizer botters, want het is Open Botterdag. Van 12.00 tot 17.00 uur. In de studio Rob Bos om ons alles hierover te vertellen.

NH Gooi in Business - Laura Fygi treedt 3 okt live op in Stadspark Kwekerij Hsum ennn iets met haar nwe boek
17-09-2021
het voordeel van Laura Fygi uitnodigen is dat …. we haar niet nader hoeven te introduceren … met andere woorden, de intro tekst zouden we hier kunnen eindigen … echterrr, ook Laura heeft geen denderend jaar achter de rug … maar toch is er weer licht ah eind vd tunnel … en het blijkt niet de sneltrein naar arnhem … Vandaar dat we de leukste, de liefste, de knapste ennnnn de beste zangeres van NL eo hebben uitgenodigd om ongegeneerd reclame te komen maken, voor het optreden op zondagmiddag 3 oktober in Stadspark, de Kwekerij in Hilversum, zodat ook de laatste kaarten vanavond nog zijn uitverkocht

NH Gooi in Business - Blaricum OerBoer Willem van den Hazel openhartig over zijn beweegredenen
17-09-2021
Oerboer Willem is sinds 2017 woonachtig in het hart van het oude Blaricum. Een "Pluktuin" voor prachtige veldboeketten,Oud Hollandse ras koeien die in en rond Blaricum het dorpsgezicht verfraaien, allerlei groente en fruit en dat allemaal op ecologische verantwoorde manier gekweekt en verzorgd.... Wij praten met Boer Willem!

NH Gooi in Business - Chabeli van de Bunt van stichting Le Woef
17-09-2021
Chabeli van de Bunt van stichting Le Woef vertelt over de logistiek achter haar stichting waarmee ze kansloze honden een beter leven biedt.

De column met Leo Janssen over een paar bijzondere schilderijen
13-09-2021
Onze vaste columnist Leo Janssen vertelt vandaag over de 500-jarige Johanneskerk, een paar bijzondere boven water’gekomen schilderijen en nog meer.

NH Gooi Zaterdag - Hilversums schaaktoernooi The Queen's Gambit
11-09-2021
De Netflix-serie “The Queen’s Gambit” was het afgelopen jaar ontzettend populair... vanwege dit enorme succes organiseren de Bibliotheek Hilversum en de Stichting Hilversum Schaakt dit weekeinde een schaaktoernooi voor vrouwen en meisjes onder deze titel. Michel Stoeltie ging kijken.

De lunchclub - Palingrookwedstrijd
11-09-2021
Op 11 september vindt in en bij Het Wapen van Huizen weer een palingrookwedstrijd plaats. Onze verslaggever Jan Provoost ging erheen en het water liep hem in de mond.

De lunchclub - Theaterroute
11-09-2021
De Theaterroute Huizen staat dit jaar in het teken van de Erfgooiers en daarom zullen ze voor de eerste keer in hun bestaan twee voorstellingen geven in Blaricum. En het is al bijna zover, a.s. maandag 13 september gaat het los. In de studio Johan Verheij, de man achter de Theaterroute, met een paar acteurs.

De lunchclub - Geschiedenis 11 september
11-09-2021
Elke week duiken we in de geschiedenis van deze datum. En vandaag, op 11 september, is er natuurlijk genoeg geschiedenis.

Oudere fragmenten weergeven

©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM