Nu op 6FM

 
banner
twitter

Audio fragmenten

Dagelijks regionieuws
24-01-2022
Download hier ons dagelijkse regionieuws.

De Lunchclub - Hilversumse studente Sophie Cleton werkt mee aan raceauto op waterstof
22-01-2022
Meewerken aan de bouw van een waterstof-racewagen die op het circuit van Zandvoort gaat scheuren. Het klinkt ontzettend gaaf en dat is precies wat de 21-jarige Hilversumse Sophie Cleton aan het doen is. Deze week werd de wagen van het pioniersteam Forze Hydrogen Racing gepresenteerd. Aan de telefoon lid van het team, Sophie Cleton.

De Lunchclub - Vandaag in het verleden van 22 januari
22-01-2022
Ja, daar zijn we dan weer bij de rubriek vandaag in het verleden. We bespreken het overlijden van Heath Ledger, de val van kabinet Balkenende I en de presentatie van de Apple MacIntosch.

De Lunchclub - Goois Natuurreservaat heeft een nieuwe fokstier genaamd Donald
22-01-2022
Het Goois Natuurreservaat heeft een nieuwe fokstier genaamd Donald. Deze Charolais is gekocht met geld van een donateur die anoniem wilde blijven. We gaan het over Donald hebben met Johan Griffioen, de beheerder van deze dieren voor het GNR.

De Lunchclub - De lunchtip: quinoasalade met gerookte kip
22-01-2022
Heb je nog niet gegeten, en geen zin in wéér een boterham met hagelslag? Let dan even goed op, want onze expert Kim Pootjes heeft weer een fijne lunchtip voor je: Quinoasalade met gerookte kip.

De Lunchclub - Het nieuws van de week in 5 minuten
22-01-2022
Liet het Gooise nieuws je deze week weer duizelen? Dan zijn we aangekomen bij de rubriek voor jou: de week in 5 minuten waarin we een paar uitspringende verhalen uit de regio uitlichten. Zo bespreken we de kerstboomperikelen van de GAD en de bouwprojecten rond het Oosterspoorplein in Hilversum en de supermarkt in Blaricum.

NH Gooi Zaterdag - Connexxion bezig met transitie van fossiele naar elektrische bussen 't Gooi
22-01-2022
Leuk nieuws voor de ov-gebruikers in onze regio en dan specifiek de passagiers van de bus. Bij het busstation in Huizen gaan er deze zomer elektrische laadpalen komen. Dit in het kader van de transitie van bussen op fossiele brandstof naar elektrisch. We gaan het erover hebben met Operationeel manager Connexxion regio Noord-Holland Dirk Boomstra.

NH Gooi Zaterdag - Gemeente werkt aan hulp voor slachtoffer toeslagenaffaire
22-01-2022
Vorige week werd duidelijk dat de gemeente Hilversum ruim 48.000 euro ontvangt om slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp te schieten. Naast dit bedrag dat in februari overgemaakt zal worden, is er ook nog een geldpot waar de gemeente extra kosten op kan verhalen. Maar hoe worden de ouders er precies mee geholpen? We gaan het erover hebben met verantwoordelijk wethouder Annette Wolthers.

NH Gooi Zaterdag - Therapiepony Sambo krijgt astmamasker gedoneerd
22-01-2022
Een pony met astma, op het eerste gezicht klinkt het grappig, maar er zit een hele serieuze achtergrond achter. De zorgafdeling De Stal van Stichting het Spookbos heeft een therapiepony genaamd Sambo. De Astma was zo’n probleem dat Sambo geen therapie meer kon zijn voor de kinderen, maar via een gedoneerd astmamasker kan Sambo toch blijven. We gaan het erover hebben met Sabine Klaver.

NH Gooi Zaterdag - Oud-wethouder Liesbeth Boersen keert terug in Blaricumse politiek
22-01-2022
De verkiezingen komen eraan en overal in het Gooi worden presenteren de partijen hun kieslijsten, zo ook de Blaricumse Partij. En op nummer 1 van die lijst staat een oude bekende, namelijk voormalig wethouder Liesbeth Boersen. En dat niet alleen: ze neemt ook haar vijftienjarige nichtje mee, die als vijfde op de kieslijst staat. En Liesbeth Boersen zelf staat nu in de studio.

NH Gooi Zaterdag - Hilversum City Run komt met nieuw onderdeel: High School Challenge
22-01-2022
De voorbereidingen voor de Hilversum City Run zijn ondanks de maatregelen nog steeds bezig. Sterker nog: de organisatie heeft een nieuw onderdeel aan de Run toegevoegd, namelijk de High School Challenge. We praten erover met directeur van de Run, Dick Slootbeek.

NH Gooi Zaterdag - Johan Verheij over de kapsalonactie in theater de Boerderij in Huizen
22-01-2022
Het was een van de nieuwsverhalen van deze week, overal in het land werden de theaters geopend en voorstellingen gehouden terwijl mensen geknipt, gemasseerd en gemani- en pedicuurt werden. Dit als protest tegen het dichthouden van de culturele sector. Ook in ‘t Gooi werd deze kappersactie gehouden, zoals in theater de Boerderij in Huizen. En die werd georganiseerd door een bekende van dit programma, Johan Verheij.

NH Gooi Zaterdag - Column Leo Janssen over de perikelen van de Larense muziekvereniging
22-01-2022
Onze columnist Leo Janssen heeft gemerkt dat accordeon leren spelen lastiger is dan je denkt. En verder vertelt hij over de perikelen van een Larense muziekvereniging…

NH Gooi Zaterdag - Teun Koetsier met oproep aan nakomelingen Laarders in Napoleon's leger
22-01-2022
Vandaag is onze eigen geschiedenisleraar uit Laren, Teun Koetsier, weer in de uitzending. Teun wil graag meer vertellen over de kwartaaluitgave van de Historische Kring Laren. En hij is aan de telefoon.

NH Gooi Zaterdag - 15 besmette asielzoekers hotelboot mogen uit quarantaine
22-01-2022
Deze week werd duidelijk dat er weer een aantal asielzoekers op de hotelboot in de haven van Huizen positief werden getest op corona, waardoor alle asielzoekers langer in quarantaine moesten. Wat is nu de situatie en hoe is de sfeer aan boord? We gaan het erover hebben met COA-locatiemanager van de hotelboot, Pieter Deinum.

Gooische Business - Pam Verschuur van in Huiz levert turn key huizen op
21-01-2022
Pam Verschuur en haar man Richard Stomphorst begonnen op 1 april 2019 het bedrijf Inhuiz in Blaricum in de Meent . Zij noemen zich verbouw expertZ, personal living…. werkelijk alles kunnen zij uit handen nemen. Tekenen, materialen uitzoeken, verbouwen, daarna schoonmaken en inrichten ….en alles binnen je eigen budget . Een team van specialisten staat voor u klaar

Gooische Business - Bart Vos en Jay Dirkse over hun chauffeursdiensten
21-01-2022
In een tijd. Waar mobiliteit steeds verder in het nauw komt zijn er natuurlijk ook nieuwe initiatieven. Naast het Openbaar Vervoer, de Taxi Bedrijven en de Ubertjes, zijn er ook initiatieven vanuit een geheel andere hoek. Twee Gooise Studenten aan de IVA van Driebergen, zagen hun kans en ontwikkelden tijdens de Corona Crisis hun eigen Chauffeursdienst…. Alleen Chauffeurs? NEEN het pakket is uitgebreider dan dat.

Gooische Business - Gert-Jan den Besten over de FB pagina Blaricummermeent onderneemt
21-01-2022
Gert-Jan den Besten kwam zo een 3,5 jaar geleden in ons mooie Blaricum wonen … is in ‘t dagelijks leven Mediator, en startte plus min 1,5 jaar terug de FB-Pagina …. De Blaricummermeent onderneemt …. Een groep met inmiddels 263 leden … waarvan het overgrote deel ook daadwerkelijk ondernemer in de Meent is …. En dat vinden we leuk … want juist in dit toch nog ietwat onderbelichte deel van het dorp … is de afgelopen paar jaar …. een bijzonder leuke mix aan ondernemers neergestreken …

Column Leo Janssen: Sneeuwlandschap bij ondergaande zon van Mauve (1887)
17-01-2022
Oud-wethouder Leo Janssen van Laren wandelt, herinnert en schrijft. En maakt wekelijks de column over Laren bij NH Gooi. Hij heeft heel wat meegemaakt. Vandaag een opmerkelijk verhaal over het Sneeuwlandschap bij ondergaande zon van Anton Mauve (zie afbeelding).

De Lunchclub - Geschiedenisles
15-01-2022
Wat gebeurde er vandaag in het verleden op 15 januari?

De Lunchclub - De week in 5 minuten
15-01-2022
Het is zaterdag en het is tijd om de balans op te maken. Wat was het voor week hier in het Gooi? We spraken met onze collega Daan Visser die er de hele week bovenop zat.

De Lunchclub - Tom Coronel over de Dakar Rally
15-01-2022
Tim en Tom Coronel konden niet langer door in de Dakar Rally in Saudi-Arabië. De Nederlandse tweelingbroers maakten hun opgave afgelopen maandag bekend kort voor aanvang van de achtste etappe, een woestijnproef over 395 kilometer van Al Dawadimi naar Wadi Ad Dawasir. Tim had te veel last van zijn rug en de broers vonden het niet verantwoord door te gaan. „Gezondheid gaat voor”, liet Tom toen weten vanuit het bivak. Inmiddels zijn de broers weer in Nederland en hadden we Tom aan de lijn!

De Lunchclub - Lunchtip Courgettesoep
15-01-2022
Heb je nog niet gegeten, en geen zin in wéér een boterham met hagelslag? Let dan even goed op, want onze expert Kim Pootjes heeft weer een fijne lunchtip voor je. Met deze week courgettesoep.

De Lunchclub - Muze in de stad
15-01-2022
Hilversum krijgt in het centrum een theatercafé waar goed eten en professioneel entertainment hand in hand gaan. Voormalig Ierse pub The Guardian op de Groest wordt omgebouwd tot Muze in de Stad, een eetgelegenheid met een kleinschalig podium voor cabaret, kleinkunst en (kinder)theater. Het theatercafé is een initiatief van de drie jonge Hilversumse ondernemers Jaimie Lloyd, Didi van den Brand en Martijn Versteeg. Martijn Versteeg praat ons bij.

NHGZ - Potjes persen met de Voedselbank
15-01-2022
Mary werd door de vrijwilligers van de voedselbank in Huizen uitgenodigd om een middagje potje persen bij te wonen. Daar is ze natuurlijk op in gegaan en ze maakte de volgende reportage.

NHGZ - Kunstcollecties Laren en Blaricum nu online te bekijken
15-01-2022
Een paar maande geleden was de Stichting Beheer Kunstcollecties Laren en Blaricum bezig met het uitpluizen van de collecties van beiden gemeente. Deze week werd de site waarop al het werk te zien is officieel geopend. We gaan het erover hebben met de voorzitter van de stichting, Emke Raassen.

NHGZ - Drukke week voor de Vrijwilligerscentrale van Huizen
15-01-2022
Deze week kwam Huizen in actie om kleding in te zamelen voor de vluchtelingen op de boot die in de haven ligt. Het was zelfs zo ontzettend druk dat er de inzameling werd stopgezet. We luisteren naar een reportage van Mark Arents en spreken we Jolanda Westrum van de Vrijwilligerscentrale van Huizen.

NHGZ - Bussums restaurant Zorba de Griek opent uit protest de deuren voor diner
15-01-2022
Gisterenavond werden er onder grote maatschappelijke druk versoepelingen aangekondigd. Maar helaas gold dat niet voor de horeca . Daarom zijn veel horeca in het land uit protest open gegaan, zo ook in het Gooi. Restaurant Zorba de Griek in Bussum gaat vanavond van 5 tot 10 gewoon open. We gaan het erover hebben met eigenaresse Jianna Manolas.

NHGZ - KNRM Huizen blikt terug op coronajaar 2021
15-01-2022
De eerste weken komen de KNRM-posten aan de randmeren met hun jaarcijfers. Zo ook de KNRM Huizen. Vorig jaar moesten ze 108 keer uitvaren en hebben ze daarmee meer dan 200 personen gered. We gaan het erover hebben met Mark van den Brink van de KNRM Huizen.

NHGZ - Column Sybert Blijdenstein over egels
15-01-2022
Wist u dat egels kunnen sissen, tjilpen, piepen, snuiven, knorren en niezen? Wat dit betekent en nog meer wetenswaardigheden vertelt Sybert Blijdenstein - redacteur en columnist in Blaricum - ons vandaag…

NHGZ - Geschiedenisles van Monique Kropman over de Sluis van Eemnes
15-01-2022
Onze Eemnesser geschiedenislerares Monique Kropman is zojuist aangeschoven om te vertellen over de geschiedenis van de Sluis van Eemnes.

NHGZ - Stichting Naarder Eng bezig met juridische stappen om woontoren te voorkomen
15-01-2022
In Huizen was het het nieuws van de week, de woontoren aan de Driftweg in Naarden heeft groen licht gekregen van de gemeente Gooise Meren. Saillant detail, het zijn de inwoners van Huizen die tegen deze woontoren aankijken. De Huizer politiek, bewoners en belangenorganisaties vielen over elkaar heen om hun ongenoegen te uiten, zo ook Stichting Naarder Eng. Die bereiden zich voor op juridische stappen om de bouw van de woontoren te voorkomen. We gaan het erover hebben met Victor Nijenhuis van de stichting.

Gooische Business - Femke Kloosterman over social media
14-01-2022
Femke Kloosterman vertelt ons over hoe social media optimaal te gebruiken.

Gooische Business - Rogier Jansen over van Trigt Makelaars
14-01-2022
Wie Rogier Jansen nog niet kent heeft onder een steen gelegen in Het Gooi. Rogier is al 20 jaar de uitbater van Café Het Raadhuis in Bussum, wat natuurlijk de laatste twee jaar zo goed als dicht was. Maar zoals hij zelf zegt... een ondernemer moet altijd "aan" staan en zo begon hij de afgelopen periode een bijscholing als makelaar/taxateur en zie daar...... van Horecaman naar Huizenman? Wij spreken met Rogier over zijn avonturen!

Gooische Business - Iep Owel over het alternatief voor sparen
14-01-2022
Macro economisch gezien zijn het vakinhoudelijk enorm bijzondere tijden .. sterker … over een paar jaar zal in de collegebanken ongetwijfeld de relatie worden gelegd, met Parmalat en Enron begin deze eeuw of met Lehman in 2008 … waar hebben we het dan concreet over anno 2022 …. Amper faillissementen, een bijzonder lage werkeloosheid, negatieve rente op staatobligaties en spaartegoeden boven een ton, een lange termijn rente die in de VS al weer stijgende is …. Enorme spaartegoeden … en een exploderende wereld economie ….. De vraag is nu ….. Hoe gaan we hier op micro economisch nivo mee om? Om die vraag te beantwoorden hebben we Iep Owel, Partner bij het uit Baarn afkomstige Ortelius Wealth Management BV uitgenodigd ….

Lunchclub - Lunchtip van Kim Pootjes
08-01-2022
Heb je nog niet gegeten, en geen zin in wéér een boterham met kaas? Let dan even goed op, want onze expert Kim Pootjes heeft weer een fijne lunchtip voor je. Deze keer: Desembrood groentespread.

Oudere fragmenten weergeven

©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM