Nu op 6FM

 
banner
twitter

Audio fragmenten

Dagelijks regionieuws
30-11-2022
Download hier ons dagelijkse regionieuws.

De Lunchclub - Vandaag in het verleden
26-11-2022
Wat gebeurde er in de wereld op 26 november. Het laatste optreden van Snip & Snap en de marathonuitzending voor Open het Dorp met Mies Bouwman.

De Lunchclub - Kunstcafé
26-11-2022
Nol van Bennekom vertelt wat er woensdag 30 november in het Kunstcafé in Huizen is te zien en te beluisteren. Ondermeer een film over de bevrijding waar ook The Ramblers met Theo Uden Marsman in voorkomen. Het Kunstcafé is in De Boerderij aan de Hellingstraat in Huizen en begint om 20:00 uur.

De Lunchclub - Lunchtip Kim Pootjes
26-11-2022
Heb je nog niet gegeten, en geen zin in wéér een boterham met kaas? Let dan even goed op, want onze expert Kim Pootjes heeft weer een fijne lunchtip voor je. Ging het recept te snel? Zoek naar Lifestyle By Kim op de socials, daar kun je het nog eens terugvinden.

NH Nieuws tegenover gemeente Gooise Meren en vastgoedontwikkelaar bij de Raad van State
26-11-2022
In een uiterste poging om duidelijkheid te krijgen over de geheime deal uit 2014 tussen de gemeente Gooise Meren en ontwikkelaar KNSF, verscheen NH Nieuws gister bij de Raad van State in Den Haag. Het gaat over de ontwikkeling op het terrein van de oude kruitfabriek in Muiden. Volkstuinen en de plaatselijke sportclub moesten wijken en het inwonertal van Muiden zal fors toenemen door de 1300 woningen die er komen. We gaan het erover hebben met NH Nieuws collega Harmen van der Ploeg.

Peter Santa van Blaricum Music Festival over het aankomende KerstConSnert
26-11-2022
Na de succesvolle zomereditie van het Blaricum Music Festival worden op 16 en 17 december a.s. twee speciale – dat moet ik even goed uitspreken - KerstConSnerten georganiseerd. Met twee topmusici die beroemde klassieke werken spelen. Organisator Peter Santa weet hier alles van en Peter is bij ons in de studio.

Werkbezoek van Koningin Maxima bij Mud Jeans
26-11-2022
Hare Majesteit Koningin Máxima bracht afgelopen woensdag een werkbezoek aan MUD Jeans in Laren. MUD Jeans is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen. We gaan het erover hebben met directeur Bert van Son.

Toename Voedselbank en energiecompensatie
26-11-2022
Een paar weken geleden spraken wij met Voedselbank Gooi & omstreken over nieuwe aanvragen. De hoge energieprijzen zorgen vooral voor problemen bij mensen. We gaan het over de huidige situatie hebben met algemeen coördinator Gert Haas van Voedselbank Gooi & omstreken.

Winterguard The Pride maakt zich klaar voor WK
26-11-2022
Winterguard The Pride uit Huizen maakt zich klaar voor het wereldkampioenschap in april ‘23 in Dayton, Ohio. Dat betekent vele uren trainen per week. Om dit allemaal te kunnen betalen, is kortgeleden een crowfundingsactie gestart. We praten hierover met Henri Jacobs en hij is zojuist aangeschoven.

Column Leo Janssen over de Messiah van Händel
26-11-2022
Live in de studio vertelt columnist Leo Janssen vandaag hoe de Messiah van Händel tot stand is gekomen.

Sinterklaas neemt intrek in het oude postkantoor
26-11-2022
We hebben het al aangekondigd in het interview met Johan Verhey. In het diepste geheim heeft Sinterklaas zijn intrek genomen in het oude postkantoor aan de Kerkstraat in Huizen. Het kantoor van Eindeloos Theaterwerk. Wat doet hij daar? We vragen het hem zelf, want de Goedheiligman is zojuist onze studio binnengelopen.

Johan Verhey over de geschiedenis van Huizen en wat hem nog meer bezig houdt
26-11-2022
Johan Verhey kennen we natuurlijk als acteur, regisseur en artistiek leider van de jaarlijkse theaterroute. Vandaag duikt Johan de geschiedenis van Huizen in. En uiteraard vragen we hem ook naar zijn theaterplannen. Maar. zoals gezegd, we beginnen met de geschiedenis.

Gemeentehuis kleurt oranje in de strijd tegen vrouwengeweld
26-11-2022
Vrijdag 25 november werd ook in Huizen het startschot gegeven voor de campagne Orange the World. Ditmaal door het hijsen van de oranje vlag door wethouder Karin van Werven. Mary Voigt was erbij en sprak met haar.

Gooische Business - de Jazz update en column met Co de Kloet
25-11-2022
Co de Kloet neemt dit jaar na 33 jaar afscheid van zijn eens zo geliefde NTR …. Omdat … er ondanks alles op onze publieke omroep geen ruimte meer voor de Jazz als genre is …. En dat … terwijl er wel 24/7 ruimte is voor het uber commerciële radio 2 .. en 24/7 een klassieke zender is alwaar de jazz een prima onderdeel van zou kunnen vormen …. Dit betekent echter alles behalve dat er ohgv de jazz geen updates te melden zijn .. om die reden houden wij u via GB op de hoogte van …

Gooische Business - de ROM kan heel veel voor het MKB betekenen
25-11-2022
De oudste ROM … lees Regionale Ontwikkelings Maatschappij …. van Nederland bestaat inmiddels 70 jaar, terwijl de ROM Utrecht pas 2 jaar bestaat …. Desalniettemin is in deze relatief korte tijd toch al een boel bereikt … Omdat ook Hilversum met zijn bovengemiddelde vertegenwoordiging hippe ICT en media bedrijven onder de ROM Utrecht valt … hebben we directeur Arjan van den Born uitgenodigd om uit te leggen hetgeen de ROM voor dergelijke bedrijven betekenen kan ..

Gooische Business - de Gooise FotoSchool heeft news omtrent inhoud en locatie
25-11-2022
de Gooische fotoschool gaat in januari 2023 verhuizen naar een mooie locatie aan de Delta zijde 28 In de blaricummermeent Er zijn de komende weken veel leuker die mini cursussen te volgen en je kan je nog inschrijven voor het Amsterdam light festival waar je Samen met een docent de mooiste foto's kunt maken Frank bakker en etiënne Michel beide docenten op de school staan naast mij In de studio.

Column door Leo Janssen over benefiet voor Papageno
21-11-2022
Oud-wethouder Leo Janssen van Laren wandelt, herinnert en schrijft. En maakt wekelijks de column over Laren bij NH Gooi. In het tv-programma "Ivo op Zondag" was gisteren een documentaire te zien over de de stichters van het Papageno-huis: Aaltje en Jaap van Zweden. Leo's column van deze deze week gaat over een bijzonder benefiet-concert door Jaap van Zweden ten bate van de Stichting Papageno, opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen. Leo Janssen was erbij.

Column door Charles Borremans over Qatar en de commerciele oranjekoorts
21-11-2022
EK of WK Voetbal en oranjekoorts. Sinds jaar en dag horen daar winkelakties, advertenties, spaarakties, oranjespullen en gratis attributen zoals de vuvuzela's. Wie kan hier beter over vertellen dan Charles Booremens. Hij is regelmatig te gast bij NH Gooi als columnist en schrijft ook voor Food and Retail.

De lunchclub - geschiedenisles
19-11-2022
De lunchclub duikt in het verleden. Wat voor dag was 19 november? Er landden mensen op de maan en de moordenaar van Marianne Vaatstra werd gepakt.

NH Gooi Zaterdag - Luc Pieters over Klimaatfestival in De Vorstin Hilversum
19-11-2022
Morgen, zondag 20 november, organiseert HilverZon in De Vorstin in Hilversum een Klimaatfestival. Jongeren maken zich zorgen over de toekomst. Wat die zorgen zijn, daar gaan we het over hebben met Luc Pieters van HilverZon.

De lunchclub - Ingebruikname bes-klok
19-11-2022
Begin oktober is het carillon van het raadhuis in Hilversum uitgebreid met klok nummer 49, een Bes-klok. Met een doorsnede van 1,75 meter en een gewicht van 3.500 kilo is het nu de grootste klok in de raadhuistoren. Vandaag wordt de Bes-klok en de kleine klokken feestelijk in gebruik genomen. We gaan het erover hebben met wethouder Arno Scheepers.

De lunchclub - Nieuws in 5 minuten
19-11-2022
Wat was het voor week in het Gooi? Onze collega Ingmar maakt de balans op van de twee grote rechtszaken waarin uitspraak gedaan werd.

NH Gooi Zaterdag - Kees Koolmees over windturbines
19-11-2022
De Stichting Behoud de Eemvallei schrikt van het voornemen van enorme windturbines in de Eemvallei. Met maar liefst een hoogte van 245 meter zijn de windturbines meer dan 2x zo hoog als de Domtoren in Utrecht. Kees Koolmees is secretaris van de Stichting Behoud de Eemvallei.

NH Gooi Zaterdag - De situatie van het Huizer Museum
19-11-2022
Eerder was Wessel Doorn, fractievoorzitter van de Christen Unie, in de uitzending over het Huizer Museum. Hoe nijpend de situatie van het Huizer Museum is, bespreken we met Judith Vermaas, sinds juli dit jaar voorzitter van het bestuur van het Huizer Museum.

NH Gooi Zaterdag - Vragen over de toekomst van het Huizer Museum
19-11-2022
De ChristenUnie, SGP, Partij van de Arbeid en Groenlinks hebben vragen gesteld gesteld over het Huizer Museum. Dat verkeert in zwaar weer en een goede toekomst lijkt ver weg. Wessel Doorn van de CU is in de uitzending.

NH Gooi Zaterdag - Vragen CU over woontoren Driftweg
19-11-2022
De bouw van een woontoren aan de Driftweg, op de grens van Naarden en Huizen, blijft de gemoederen bezig houden. En dan vooral bij inwoners van Huizen. Want volgens hen wordt met de komst van de toren hun mooie uitzicht aangetast. Hoewel de toren op het grondgebied van Gooise Meren staat roept het ook bij de politiek in Huizen vragen op. Een van die vragenstellers is de Christen Unie. Fractievoorzitter Wessel Doorn was in de studio.

NH Gooi Zaterdag - Uitspraak Mallorca-zaak
19-11-2022
Hilversummer Sanil B., de hoofdverdachte van het zware geweld op het Spaanse eiland Mallorca een jaar geleden waardoor Carlo Heuvelman om het leven kwam, verdwijnt voor 7 jaar achter de tralies. Dat heeft de rechtbank gisteren geoordeeld. Mede-hoofdverdachten Hein B. en Mees T. zijn veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. Onze verslaggever Sjoerd Stoop volgt de zaak al vanaf het begin en was uiteraard bij de uitspraak aanwezig.

NH Gooi Zaterdag - Sinterklaas in Museum Hilversum
19-11-2022
Afgelopen week werd in Museum Hilversum een mini tentoonstelling geopend over de verschillende vervoersmiddelen waarmee de Sint door de regio reist. En dat blijken er nogal wat te zijn. Ook kwam ons ter ore dat de Sint een slaapkamer heeft in het museum. Verslaggever Michel Stoeltie besloot er een kijkje te nemen en hoopte natuurlijk dat de Sint er dan ook zou zijn.

NH Gooi Zaterdag - Column Sybert Blijdenstein
19-11-2022
Columnist Sybert Blijdenstein komt deze week via het spelletje Ezeltje Prik bij de komende en gaande generaals van Poetin en bij het gat waardoor de waarheid fluit.

NH Gooi Zaterdag - Jaap Scholten over zijn nieuwe boek
19-11-2022
Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper. Dat is de titel van het nieuwe boek van auteur Jaap Scholten. Een persoonlijk logboek van een reis door een land in oorlog. Komende woensdag 23 november komt hij er in Laren over vertellen.

NH Gooi Zaterdag - Padelbanen in Laren
19-11-2022
Padel is een sport die enorm in opkomst is. Ook in Laren zijn diverse aanvragen om banen aan te leggen. Zo heeft bijvoorbeeld de Larense tennisvereniging LLTC een aanvraag gedaan voor vier padelbanen. Nadat er in eerste instantie door de gemeente een vergunning was verleend, trekt de gemeente de verleende vergunning nu weer in. Na bezwaren van omwonenden komt de gemeente nu tot de conclusie dat geluidsnormen zouden worden overschreden bij het spel en dat de constructie van de padelbaan niet past binnen het huidige bestemmingsplan. In de uitzending wethouder Frits Westerkamp.

Gooische Business - afvallen cf het Bourgondisch fit principe
18-11-2022
Jorn van Vrijaldenhoven…. heeft een passie voor koken en maakt de "Kook video's " voor de Allerhande , u weet wel die grote supermarkt met dat mooie blad. Maar ja…al dat heerlijke eten zorgde er ook voor dat zijn gewicht…. zoals hij dat zelf noemde…een drama werd. Hij ging van het ene uiterste naar het andere, was dan wel fit, of niet. Daar had hij zo genoeg van…. en probeerde een balans te vinden wat uitmondde in een boek! En wat voor een boek… "Bourgondisch Fit" schreef Jorn…en niet zonder succes

Gooische Business - Werving en Selectie kan tot wel 10 x goedkoper
18-11-2022
Anno 2022 gebeuren er best bijzondere zaken op de arbeidsmarkt … denk aan termen als de krapte en overspannen .. hetgeen ons brengt bij basis principe nr uno vd economie … dat is … vraag en aanbod bepalen de prijs … en dan niet alleen het salaris maar ook de fee die wordt betaald voor het aanbrengen van kandidaten …. Vandaar dat we . Anne Troelstra de eigenaar van het bedrijf Jibser hebben uitgenodigd …. Een uiterst hip alternatief voor de dure werving & selectie buro’s met dito tarieven, Of zoals hij het zelf omschrijft ….. Data Driven Employer Branding & Recruitment Marketing

Gooische Business - Software volgens Alfred van Duren
18-11-2022
Software is gestolde kennis die je kunt inzetten binnen en buiten je eigen organisatie, om die te kunnen aanpassen en te verbeteren”. Het is een uitspraak van Alfred van Duren, eigenaar van HB Software. Alfred begeleid Vastgoedontwikkeling en Handelsbedrijven dor middel van nauwkeurig gebouwde Software en hij doet dat al van 1992…

De Lunchclub - Filtrum haalt techno naar Hilversum (2e editie)
12-11-2022
Techno naar Hilversum halen. Dat was het doel van Michel Jussen, mede-initiatiefnemer van Filtrum, het nieuwe technofeest in de Vorstin. Onlangs was de allereerste editie en een tweede editie staat alweer op de planning. We blikken terug en vooruit met Michel Jussen.

De Lunchclub - Lunchtip van Kim Pootjes - Zuurdesem met brandnetelkaas
12-11-2022
Heb je nog niet gegeten, en geen zin in wéér een boterham met kaas? Let dan even goed op, want onze expert Kim Pootjes heeft weer een fijne lunchtip voor je.

Oudere fragmenten weergeven

©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM