Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

PvdA Huizen: fusie voordelig voor inwoners

Regio, 22-07-2017

Een fusie zal voordelig uitpakken voor inwoners in onze regio.
Dat zei fractievoorzitter Maarten Hoelscher van de PvdA Huizen voor de microfoon van Radio 6FM.

Zo zullen inwoners van Laren en Blaricum profiteren van lagere woonlasten. Nu behoren die nog tot de hoogste van Nederland. Ook zullen er minder gemeenteraadsleden en wethouders nodig zijn en is er nog één burgemeester.

De gemeenteraad krijgt meer mogelijkheden tot democratische controle, aldus Hoelscher.

Hij beseft dat het standpunt van zijn partij niet erg populair is. Maar bang om stemmen te verliezen is hij niet. Mits het samengaat met democratische vernieuwing zoals het instellen van wijkraden en van eigen budgetten.

Volgens de partij werd het tijd dat de provincie de regierol gaat oppakken. Want er wordt al eeuwen over gesproken, aldus de fractievoorzitter.

Het voornemen van de provincie is te komen tot maximaal drie gemeentes in de regio Gooi en Vechtstreek. Het hele interview met Maarten Hoelscher is te beluisteren via onze site www.6fm.nl onder het kopje 'uitzending gemist' . Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.

Geluidsfragment: 6FM Zaterdag - Maarten Hoelscher PvdA Huizen©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM