Nu op 6FM

 
banner
banner
twitter

Nieuws

Watertappunt feestelijk in gebruik genomen

Huizen, 14-07-2017

Op donderdag 13 juli 2017 is het nieuwe watertappunt op het Oude Raadhuisplein feestelijk in gebruik genomen. Dat gebeurde door de wethouders Marianne Verhage en Gerrit Pas samen met leerlingen van de Springplank.

Huizen krijgt vier watertappunten: bij het Oude Raadhuisplein, bij Winkelcentrum de Oostermeent en bij het Nautisch Kwartier. Deze drie waterpunten zijn al aangelegd. Het vierde punt volgt nog, bij de kinderboerderij.

De raad nam een jaar geleden een motie aan waarin werd gepleit voor de aanleg van deze punten. De initiatiefnemers wilden graag wat doen aan de milieuoverlast van plastic waterflesjes. Een deel daarvan eindigt als zwerfafval. Bij de tappunten kunnen mensen hun eigen drinkflesjes vullen.

De watertappunten zijn geplaatst door ‘Join the Pipe’. Deze organisatie promoot het drinken van kraanwater en financiert drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Het nieuwe watertappunt naast Het Melkmeisje
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM