Nu op 6FM

 
banner
banner
twitter

Nieuws

Leegstand geen probleem, parkeren wel

Huizen, 02-07-2017

De leegstand in het Hart van Huizen is geen probleem. "Er is juist ruimte nodig", stellen de voorzitters Gert Jan de Lange en Gert van den Broek van Winkeliersvereniging Hart van Huizen. Parkeren is echter wel een probleem. "Er zou eigenlijk een onderzoek naar de beleving van parkeren moeten komen."

Hart van Huizen wil zich graag profileren als authentiek winkeldorp in het Gooi. Met ambachtelijke winkels die producten van een goede kwaliteit bieden is die weg ingeslagen.

Vögele

Daarnaast zijn er ook trekkers nodig als ketens. Verontrustend is het dan ook dat een keten als Vögele uit het dorp dreigt te verdwijnen. "We zitten in de top 10 vestigingen van Vögele. Er is dus echt wel een markt in Huizen voor en ze willen ook in Huizen blijven", stelt De Lange.

"Betaalbare ruimte voor dit soort bedrijven is er niet veel. We pleiten daarom al langer voor koppelbare ruimten. Dan kunnen kleine winkels ook aan elkaar gekoppeld worden en dit soort ketens een kans geven om in Huizen te blijven.". Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.

6FM Bron: HuizerNieuws.nl©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM