Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Leerlingen Erfgooiers College Nederlands kampioen

Huizen, 13-06-2017

Thom Verhoef en Lieke Hogenbirk van het Erfgooiers College uit Huizen zijn vrijdag 9 juni Nederlands kampioen geworden van het recreantentennis. Deze wedstrijden zijn een onderdeel van Olympic Moves. Deze competitie voor scholen uit het voortgezet onderwijs heeft als doel om scholieren meer te laten sporten. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen mee. Dat is bijna de helft van alle scholen in Nederland.

De finales van Olympic Moves werden gehouden in het Olympisch stadion in Amsterdam. Voor de tennisfinales werd uitgeweken naar de banen van tennisclub A.L.T.C. Thom en Lieke speelden wedstrijdjes van achttien minuten. In totaal moesten ze zeven wedstrijden spelen, waarvan er vijf werden gewonnen en twee gelijk gespeeld. Aan het eind van deze competitie eindigden twee teams met hetzelfde aantal punten, maar door het onderlinge resultaat mochten de leerlingen uit Huizen zich kampioen noemen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De kampioenen
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM