Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Lokale partijen steunen petitie tegen fusiedrift

Regio, 08-06-2017

De online petitie van Hart voor Hilversum tegen de fusiedrift van de provincie Noord-Holland heeft de unanieme steun gekregen van 19 andere lokale partijen, waaronder die uit Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes.

De partijen vinden dat de regie terug moet naar de betrokken gemeentes, zodat zij de ruimte krijgen om met een eigen oplossing te komen voor een grotere bestuurskracht in de regio. Daarbij willen zij de inwoners betrekken.

De lokale partijen roepen inwoners op de petitie massaal te ondertekenen, zodat daarmee een krachtig signaal afgegeven kan worden aan provincie en Tweede Kamer. "En mocht Noord-Holland niet willen luisteren, dan moeten we misschien maar eens met Utrecht gaan praten. Het zou niet onlogisch zijn als 't Gooi door een grenscorrectie onder die provincie komt te vallen", zegt Gert Zagt van De Lokale Partij uit Wijdemeren. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM