Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

KNRM ontvangt winnaars Amnesty wedstrijd

Huizen, 22-05-2017

Zaterdag 20 mei heeft de KNRM een programma georganiseerd voor jonge Amnesty-dichters. Het ging om leerlingen van de Huizer basisscholen die een 1e prijs hadden gewonnen in de Amnesty gedichtenwedstrijd van december 2016.

Na ontvangst met koek en limonade vertelde bestuurslid Sjaak van der Mark een verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de KNRM post Huizen-Blaricum. Om op een van de twee reddingsboten mee te kunnen varen moet je wel allerlei diploma’s halen en veel praktijk opdoen. Maar je krijgt dan de beschikking over een zeer geavanceerde uitrusting, die zo’n € 3500 kost.

Daarna mochten twee scholieren ervaren hoe het is met zo’n uitrusting in het water te liggen. Lotus Moojen en David Bout meldden zich en werden letterlijk in het pak gehesen. Ter afsluiting gingen alle prijswinnaars met de twee boten het Gooimeer op. Het hele repertoire werd gedaan: manoeuvreren rond een boei, hard varen en scherpe bochten maken. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De twee scholieren in het dure pak (Foto: Amnesty Huizen)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM