Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

1e prijs voor Huizer brandweer

Huizen, 22-05-2017

Zaterdag 20 mei heeft de Huizer brandweer bij landelijke wedstrijden in Kollum de 1e prijs behaald. De ploeg bestond volledig uit brandweermensen die uit de eigen jeugdbrandweer afkomstig zijn. De 10 deelnemende ploegen streden in Friesland om een plaats in de volgende ronde.

De opdracht was een brand te bestrijden in het voormalige gemeentehuis van Kollum. Die was ontstaan bij renovatiewerkzaamheden. De ploegen moesten niet alleen de brand blussen maar ook de aanwezige werkmensen redden. De jury lette daarbij vooral op het stellen van de juiste prioriteiten.

Tijdens de prijsuitkering bleek dat ploeg uit Huizen de 1e plaats had veroverd. Bovendien waardeerde de jury de inzet van de Huizer waterploeg bestaande uit Jordy de Gooijer en Aron Honing met de hoogste punten zodat zij de beste waterploeg van de dag werden. Van de Huizer aanvalsploeg werd Enrico Kievit de gedeeld beste nummer 1 van de dag.

. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


(Foto: Fokke Jongsma/Nieuwsuitkollum.nl)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM