Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Geen-fusie missie Laren mislukt

Laren, 10-05-2017

De poging van de Larense wethouders Stam en Smit om gemeenten in de regio op één lijn te krijgen voor een samenwerkingsmodel met regionale wethouders in combinatie met zelfstandig blijvende gemeenten, is mislukt. Dat meldt De Gooi – en Eemlander. In een memo aan de raad melden burgemeester en wethouders dat er in de regio onvoldoende draagkracht is voor dit plan.

Het college vindt nog steeds dat zelfstandigheid in combinatie met verstevigde regionale bestuurskracht de beste optie is. Mocht de provincie ‘onverhoopt’ kiezen voor een gedwongen herindeling dan biedt alleen één gemeente Gooiland het antwoord op de geconstateerde regionale problemen, aldus het Larens college.

Het is nu aan de raad om zich de komende tijd uit te spreken over de gewenste toekomst van de gemeente Laren. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.

6FM Bron: De Gooi- en Eemlander (www.gooieneemlander.nl)©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM