Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Donald de Marcas ontvangt Huizer Insigne

Huizen, 04-05-2017

Donald de Marcas heeft het Huizer Insigne gekregen. Burgemeester Fons Hertog reikte hem dit uit op donderdag 4 mei na afloop van de jaarlijkse dodenherdenking.

De 83 jarige Donald de Marcas is nog steeds actief als voorlezer voor herdenkingsbijeenkomsten.Hij levert op die manier een indrukwekkende bijdrage aan de Huizer samenleving.Met deze onderscheiding wil de gemeente Huizen hiervoor haar waardering uitspreken.

Donald de Marcas heeft een rijk omroep verleden. Hij was hoorspelacteur, omroeper, presentator, zanger, cabaretier en nieuwslezer voor het ANP. Na zijn pensionering in 1988 heeft hij zich toegelegd op het overdragen van zijn kennis, ervaring, verdriet en zijn overleven van de Tweede Wereldoorlog.

Zijn Joodse achtergrond is vanzelfsprekend bepalend voor zijn interesse in de Tweede Wereldoorlog en de herdenking daarvan. Hij draagt regelmatig gedichten voor rond 4 en 5 mei en doet dat met grote intensiteit, omdat hij de oorlog zo indringend heeft beleefd. Het motto van Donald de Marcas is: ‘herdenken is nadenken!’. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM