Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Zuidereng klimaatbestendig

Huizen, 02-05-2017

De wijk Zuidereng in Huizen is klimaatbestendig. De buurt heeft nu minder wateroverlast bij zware regenbuien. Dat komt onder andere door de hulp van de bewoners. Ruim 60% van hen heeft de regenpijp afgekoppeld. Dit bespaart per jaar zo’n 1,2 miljoen liter regenwater, dat niet meer naar de waterzuivering hoeft.

In de wijk heeft Huizen een apart riool voor het regenwater aangelegd. De regenpijpen van de bewoners zijn aangesloten op dit nieuwe riool. Hiervoor zijn ‘lekke buizen’ gebruikt waardoor het water in de bodem kan wegzakken. De kosten en de werkzaamheden waren voor de gemeente.

Verder heeft de gemeente het asfalt vervangen door waterpasserende bestrating. Het regenwater kan nu tussen de voegen van de stenen door in de bodem wegstromen. Hiermee wordt de riolering ontlast. Daarnaast is er een wadi aangelegd bij de Colijnlaan. Dat is een droge sloot die overtollig regenwater kan opvangen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM