Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Aanpak wateroverlast gaat Laarders meer kosten

Laren, 18-04-2017

Als de gemeente Laren de tegenvallende kosten die huiseigenaren blijken te maken voor het afkoppelen van hun daken wil aftoppen, zal de rioolheffing waarschijnlijk omhoog moeten. Dat meldt De Gooi – en Eemlander. “Een bepaalde tegemoetkoming die wordt gefinancierd via de rioolheffing vind ik redelijk.” Dat is de boodschap van wethouder Ton Stam voor de raadscommissie, zo schrijft de krant.

Laren wil dat huiseigenaren in bepaalde wijken hun regenwater niet langer op het riool lozen. Daarmee kunnen overstromingen in het lager geleden centrum bij extreme regenval worden voorkomen.

Aanvankelijk werd bericht dat het om gemiddeld 1000 euro per woning zou gaan. Uit onderzoek blijkt dat dit bedrag veel hoger is, gemiddeld 1750 euro met uitschieters naar ver boven de 4000.

De gemeente zoekt naar oplossingen voor dit probleem. Na de zomer moet duidelijk zijn hoe de afkoppelregeling en de financiering daarvan er uit gaat zien. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM