Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Laren mag op 'anti-fusie' missie

Regio, 14-04-2017

Laren krijgt van gedeputeerde Jack van der Hoek de ruimte verder te werken aan een nieuw samenwerkingsmodel van de gemeenten in het Gooi en Vechtstreek, met behoud van gemeentelijke zelfstandigheid. Dat meldt de Gooi – en Eemlander.

De hoofdlijnen van het nieuwe model zijn door Larense wethouders Stam (VVD) en Smit (Larens Behoud) besproken met collega-colleges. Die lijken er wel voor te porren, met uitzondering van Huizen.

Maar nu moeten de Larense verkenners de komende maanden weer op pad. Dit keer om noodzakelijke, harde toezeggingen te regelen, ook van de gemeenteraden in de regio.
Kern van het bestuursmodel is dat gemeenten ambtelijk samenwerken, dus niet fuseren maar wel regionaal eensgezind opereren.

Het model moet de bestuurskracht in de regio, die volgens de provincie onvoldoende is, verbeteren. In de opzet van Laren moet uiterlijk 2026 blijken of het samenwerkingsmodel zich heeft bewezen. Bij falen volgt alsnog fusie tot één Gooise gemeente Gooiland of Gooistad. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.

6FM Bron: De Gooi- en Eemlander (www.gooieneemlander.nl)©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM