Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Hilversumse heide in brand

Hilversum, 10-04-2017

Zondagmiddag rond half vijf vlogen ongeveer tegelijkertijd twee heidevelden in het Gooi in brand: een kurkdroog heideveld aan de Utrechtseweg in Hilversum en de heide aan de Randweg in Bussum.

De brandweer zette in Bussum de Gooise watercontainer in. Voor de brand in Hilversum moest een beroep worden gedaan op de watercontainer van de brandweer in Zeist, een ding met twaalf kuub inhoud. Aan de Utrechtseweg leek het er even op of er meer dan een brand was. Ook om die reden zette de politie een helikopter in. Al gauw bleek dat mensen bij woningen in de buurt bezig waren met het verbranden van afval. Dit had niets te maken met de heidebrand. Wel kregende Hilversummers van de politie het dringende verzoek hun verbranding te staken.

De zogenoemde droogteindex voor de natuur geeft voor het Gooi en heel het midden van het land code geel. Dat houdt in dat het nog wel meevalt met het brandrisico in de natuur. Bij code oranje of rood is de situatie aanzienlijk ernstiger. Over de oorzaak van de heidebrand in Hilversum is niets bekend. . Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.

6FM Bron: De Gooi- en Eemlander (www.gooieneemlander.nl)©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM