Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Volleybalster Susanne Kos (17) naar EK U18

Huizen, 28-03-2017

Volleybalster Susanne Kos uit Huizen neemt vanaf 1 april met Jeugd Oranje deel aan het EK U18 in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Susanne woont sinds september intern op Papendal Arnhem, traint en speelt in Talent Team Papendal Arnhem (TTPA), de eredivisieploeg van de volleybalbond Nevobo.

In 2009 was er voor het laatst een EK voor jeugdteams in Nederland. De meisjes U18 werden toen elfde. Het Belgische jeugdteam, destijds onder leiding van Julien Van De Vyver, werd toen Europees kampioen. Intussen is hij bondscoach van het team van Susanne. Het zal niet gemakkelijk worden voor de meisjes van Oranje. Ze hebben zwaar geloot: Nederland (11), Italië (2), Turkije (2), Rusland (5), Duitsland (6) en Bulgarije (13).

De top zes van het EK U18 plaatst zich voor het WK U18, dat in augustus wordt gespeeld in Argentinië. De top zeven mag bovendien in juli deelnemen aan het Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Hongarije. In de aanloop naar de eerste wedstrijd op 1 april tegen Bulgarije speelden de meiden afgelopen maand twee series oefenwedstrijden tegen Japan en Rusland. Van Japan, 8e op de wereldranglijst, werd drie keer overtuigend gewonnen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Susanne Kos mag met nummer 1 mee naar het EK U18 in Arnhem. (Foto: HuizerNieuws/Rudy Biekart)


6FM Bron: HuizerNieuws.nl©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM