Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Sleutels voor eerste bewoners Tarcisiushof

Laren, 15-03-2017

Begin maart kregen de eerste bewoners van de Tarcisisushof de sleutels van hun nieuwe sociale huurwoning aan de Smeekweg in Laren. Op de plek van de voormalige Tarcisiusschool staan nu 10 eengezinswoningen en 8 appartementen.

“De school was jaren geleden al omgebouwd tot tien wooneenheden. Maar nu wilden we er ruimere nieuwbouwwoningen neerzetten, omdat er een groeiende behoefte is aan sociale huurwoningen voor grotere gezinnen in Laren”, vertelt Gerard van Diemen, bestuurslid Woningbouwvereniging Laren. “Met name de eengezinswoningen zijn geschikt voor grote gezinnen, met een gemiddelde oppervlakte van 112 m2.”

De landelijke uitstraling en architectuur past goed bij de bestaande bouw in Laren. Verdere bijzonderheden zijn de ingebouwde mussenkasten in de gevels en de opvang van regenwater. Dat komt terecht in zogenaamde infiltratiekratten die zijn ingegraven in de binnentuin. Dit verkleint de kans op overstroming van de riolering bij hevige regenval. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De eerste bewoners krijgen hun sleutel
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM