Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Weer 'Wandelen voor water'

Regio, 02-03-2017

Leden van de Rotaryclubs in Huizen en Blaricum staan deze en komende week voor de klas om aandacht te vragen voor de waterproblematiek in de wereld en om de leerlingen te motiveren voor de sponsorloop Wandelen voor Water. De lessen gaan over het belang van schoon drinkwater en hoeveel moeite kinderen elders in de wereld moeten doen om daaraan te komen.

Op woensdag 22 maart - Wereld Waterdag - gaan 800 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Soest, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum en Huizen in hun woonplaats wandelen voor water. De vier basisscholen in Blaricum en Huizen die deelnemen aan de sponsorloop zijn De Wijngaard , De Pionier, De Ark en Rehoboth. In totaal doen ongeveer 250 leerlingen van deze scholen aan de actie mee.

Tijdens de wandeling dragen de leerlingen een rugzakje met daarin flessen met in totaal 6 liter water, om zich beter te kunnen verplaatsen in de situatie van hun leeftijdsgenoten ergens ver weg.Met de opbrensgt van de actie wordt verder gewerkt aan de bouw van sanitaire voorzieningen voor scholen in EthiopiŽ. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De route van 'Wandelen voor water'
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM