Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Leefbaar Huizen: ‘cruisehaven pas compleet met tankstation’

Huizen, 02-03-2017

Leefbaar Huizen heeft in de Commissie Fysiek Domein gepleit voor een complete cruisehaven. In de plannen van het college om riviercruiseschepen naar Huizen te halen wordt gesproken over voorzieningen zoals een waterpunt, stroom en een aanlegsteiger. Maar Leefbaar Huizen wil ook een dieselbunkerplaats en een voorziening om afval en vuil water af te voeren. Daarbij zouden Huizer ondernemers een rol kunnen spelen.

Enige tijd geleden maakte de wethouder bekend dat Huizen de werkhaven zo wil aanpassen dat riviercruiseschepen Huizen kunnen aan doen. Hiervoor is inmiddels ruim 4 ton beschikbaar waaraan een Zwitserse rederij 125.000 euro bijdraagt.

Leefbaar Huizen haalde bij de behandeling van het plan nog eens een stukje geschiedenis op. Onder vorige colleges was de komst van cruiseschepen niet mogelijk door een afspraak tussen de gemeente en de projectontwikkelaars van het Nautisch Kwartier. Die waren met name bevreesd voor de grote parkeerdruk op de parkeerplaatsen. Die afspraak geldt inmiddels niet meer.

Wethouder Marlous Verbeek liet overigens weten niets te voelen voor de uitbreidingsvoorstellen van Leefbaar Huizen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM