Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Huizen krijgt 4000 euro voor 'maatjesproject'

Huizen, 01-03-2017

Huizen heeft 4000 euro gekregen van de Stichting Gooise Rotarykring. De cheque werd op woensdag 1 maart aan wethouder Marianne Verhage overhandigd. Het bedrag is bedoeld voor het opzetten van een Maatjesproject voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Dit is een project voor jonge Huizers die wat extra’s kunnen gebruiken omdat zij (tijdelijk) uitdagingen op hun pad vinden. Samen met hun maatje werken zij aan hun doelen en leren ze bepaalde situaties de baas te kunnen of beter te kunnen hanteren.

Een stagiaire of vrijwilliger van maximaal 25 jaar oud vervult de rol van maatje. Die wordt daarin ondersteund vanuit de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het jongerenwerk van Versa.

Vorig jaar hebben 7 Rotaryclubs uit het Gooi de handen ineen geslagen om gezamenlijk projecten te ondersteunen waarin het kind centraal staat. Na een benefietavond te hebben georganiseerd om geld in te zamelen zijn drie projecten geselecteerd om “ een steuntje in de rug te geven”. In totaal werd 10.000 euro opgehaald. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Overhandiging van cheque aan wethouder (2e van r.)Foto: Noud Bruinier
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM