Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Huizermaatleerlingen bezoeken universiteit

Huizen, 17-02-2017

Elf Huizermaatleerlingen uit 5VWO hebben woensdag 15 februari de Universiteit van Utrecht bezocht. De excursie maakte deel uit van het extra U-Talent programma dat deze leerlingen volgen. Zij bezochten de wiskundetentoonstelling IMAGINARY

Na aankomst in Utrecht woonden de leerlingen een lezing bij van prof. dr. Jan P. Hogendijk (Universiteit Utrecht) met als titel `Connecties tussen Utrecht en Isfahan: over zevenhoeken in een moskee'. Daarna werd er een rondleiding verzorgd door studenten van de Universiteit Utrecht.

De tentoonstelling liet de leerlingen de verbanden zien tussen moderne kunst en wiskunde, door middel van visualisaties van een groot aantal meetkundige objecten.

Deze activiteiten, op gebied van kennismaking en uitwisseling, dragen bij aan een soepeler overgang voor de leerlingen van Huizermaat naar de universiteit, zo laat de school weten. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De leerlingen bestuderen geometrische vormen
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM