Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Tergooi gaat ziekenhuis Blaricum op termijn verkopen

Blaricum, 14-02-2017

oTergooi gaat het ziekenhuis in Blaricum op termijn verkopen. In Hilversum wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd dat vanaf 2021 de acute zorg overneemt. In Weesp komt een regiozorgcentrum. Dat meldt Het BelNieuws.

Bestuursleden Ruurd Jan Roorda en Hans den Hollander lichten de toekomstplannen toe in de informatiekrant van Tergooi. De verkoop betekent voorlopig niet dat Blaricum dichtgaat. In de zomer van dit jaar moet duidelijk worden hoe Tergooi de zorg in de toekomst gaat indelen.

De nieuwbouw komt achter het huidige ziekenhuis in Hilversum. De financiering is onlangs rondgekomen. De bouw wordt gefaseerd aangepakt en moet eind 2020 worden afgerond.
"Alle acute zorg van Blaricum en Hilversum komen bij elkaar in een nieuw gebouw: intensive care, operatiekamers, spoedeisende hulp, diagnostiek en het hele klinische deel dat daarbij hoort. De locatie Blaricum wordt verkocht, maar tot 2021 blijven we deze nog gewoon gebruiken. In samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners gaan we de locatie Weesp uitbreiden met een regiozorgcentrum", aldus Den Hollander in de informatiekrant. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM