Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Wim Dashorst wint PoŽzie Vertaalwedstrijd

Huizen, 28-01-2017

Wim Dashorst uit Huizen is de winnaar geworden van de PoŽzie Vertaalwedstrijd ter gelegenheid van de Nationale PoŽzieweek Nederland-Vlaanderen. De tweede prijs viel ten deel aan Herman van der Meer uit Utrecht.

De oud-docent Nederlands kreeg een mooie acquarel van Flip Schrameijer. Hij kreeg de prijs woensdagavond 25 januari uit handen van de oud-voorzitter van de Raad voor Cultuur, Joop Daalmeijer, tijdens de jaarlijkse poŽzieavond in De Boerderij.

De opgave was om het gedicht Let me die a youngman's death (1967) van Roger McGough te vertalen. Geen gemakkelijk klusje. De jury spraak haar bewondering uit dat 27 liefhebbers het hebben aangedurfd een vertaling in te zenden. De organisatoren op hun beurt waren verheugd met de constatering dat inzendingen uit alle windstreken van het land afkomstig waren.

De avond van de bekendmaking was een coproductie van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen en de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum en werd gepresenteerd door Maartje van Weegen. Er was traditiegetrouw ook veel muziek en een poŽzie-muziekquiz. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM