Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

JOP Bijvanck gaat weg

Blaricum, 19-01-2017

De JOP, Jongeren ontmoetingsplaats, in het park in de Bijvanck vlakbij de scholen gaat weg. Dit heeft de gemeente besloten na voortdurende overlast. De plek wordt op termijn weer onderdeel van het park."Omwonenden ervaren veel overlast van de jongeren die er verblijven. Naar aanleiding daarvan zijn al flink wat maatregelen genomen met de BOA, politie en jongerenwerkers van Versa Welzijn", aldus burgemeester Joan de Zwart Bloch.

"Rond Oud & Nieuw is het echt geŽscaleerd. Er was een vreugdevuur en een omwonende is ook bedreigd. We hebben bovendien de indruk dat er wordt gedeald. Daarom gaan we de JOP op korte termijn verwijderen."

In de Bijvanck zijn voor jongeren nog twee plekken om te kunnen hangen. De JOP bij de skatebaan tegenover de Carpoolplaats en (Y)our Place in wijkcentrum De Malbak.

"Het is niet de bedoeling dat de overlast nu op een plek elders in de wijk ontstaat. Daarom denken we ook aan een persoonsgerichte aanpak van overlastgevende jongeren", meldt de burgemeester. Bij deze aanpak is bekend welke jongeren de overlast bezorgen en hun ouders worden op de hoogte gesteld. Daarnaast zijn er kleine sancties mogelijk voor notoire lastpakken. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De JOP was al aardig toegetakeld door de gebruikers (Foto: BelNieuws/Bob Awick)
Verenigingen

Links
©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM