Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Stamppottenavond groot succes

Huizen, 15-01-2017

De stamppottenavonden op 13 en 14 januari in Eemnes voor Skate4Air konden rekenen op een warme belangstelling. Zo'n 100 mensen kwamen er op af. Zij sloten aan op een middagwandeling of een schaatstocht. Dat laatste was voornamelijk voor leden van Team Gooise Air. Zij trainen voor de alternatieve Elfstedentocht van 200 kilometer op 3 februari op de Weissensee in Oostenrijk.

De opbrengsten van de stamppottenverkoop en de tocht op de Weissensee zijn bestemd voor onderzoek naar Cistic Fibrosis (CF) ook wel bekend als taaislijmziekte. Wie deze ziekte heeft, heeft een levensverwachting van gemiddeld veertig jaar. De organisatie, die in heel Nederland afdelingen heeft, wil 400,000,- bij elkaar brengen. Inmiddels is al ruim 2 ton aan sponsorgeld binnen.

Walter Borsen vertelt dat Skate4Air garant staat voor een belangrijk deel van het Nederlandse onderzoeksbudget naar deze ziekte. Walter is zeer gemotiveerd: "Mijn nichtje heeft het." Dankzij de bijdrage van onder andere Skate4Air worden baby's in ons land inmiddels via de hielprik ook op deze ziekte onderzocht waardoor de schade die de ziekte veroorzaakt beter kan worden ingetoomd. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Vlnr:Walter Borsen, Jan Hoofd en Rick en Marinus Kamphorst, vier van de zeven schaatsers van Team Gooise Air (Foto: Hedwig Boonstoppel)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM