Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Verbondenheid als 'wapen' tegen fusie

Laren, 06-01-2017

Burgemeester Elbert Roest van Laren heeft donderdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak gesproken over de kracht van Laren als zelfstandig dorp. Dat meldt het BelNieuws.

“Precies over een maand en een dag weten wij of wij als zelfstandig dorp verder gaan of als een buitenwijk van het mooie Huizen, " zei de burgemeester. Hij refereerde hiermee aan de beslissing die de provincie dan neemt over de toekomst van de diverse Gooise gemeenten, waaronder de BEL-gemeenten en Huizen.

De burgemeester dook in de geschiedenis van Laren. Twee eeuwen geleden werd in een document het gemeentewapen van Laren beschreven. Daarin staat een goudgele letter ‘S’ op een blauwe achtergrond. Volgens historicus Herman Pleij staat deze ‘S’ voor ‘societas’ oftewel ‘verbondenheid’.

Die verbondenheid is er ook vandaag de dag nog, aldus Roest. Hij ziet dat als de ‘positieve kracht van het dorp’. "Alleen kunnen we het niet als college en gemeenteraad, we hebben u hulp daarbij nodig", aldus Roest. "We fiksen het met mekaar."

6FM zendt 7 januari tussen 12:00 en 14:00 uur een interview uit met de burgemeester in het programma 6FM Zaterdag. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De nieuwjaarsreceptie in het Larense Brinkhuis (Foto: BelNieuws)
©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM