Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Meer sociale huurwoningen in Huizen

Huizen, 14-12-2016

De gemeente Huizen heeft met woningbouwcorporatie De Alliantie en de belangenvereniging van huurders een prestatieafspraak gemaakt. Het doel is om Huizers die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning meer kans te bieden De sociale woningvoorraad bevat woningen met een huur van minder dan 710 euro en een koopprijs tot 180.000 euro.

Bestuurslid Johan Toes van de Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Gooi en Vechtstreek is tevreden met het resultaat. “Mede door ons toedoen is de stilstand van het aantal sociale huurwoningen in Huizen omgezet naar een voorzichtige verhoging met ruim 20 woningen in 2017. Wij hopen dat dit het begin is van een grotere uitbreiding van het aantal betaalbare sociale huurwoningen de komende jaren.”

Verder hebben de partijen een ‘task force’ opgericht, Die moet bouwlocaties onderzoeken en de planning voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen versnellen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Vlnr: Joan van der Burgt (Directeur Alliantie), wethouder Marianne Verhage en Johan Toes












©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM