Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Tergooi neemt EPD in gebruik

Huizen, 09-12-2016

Tergooi heeft vrijdag 9 december op de locaties in Blaricum en Hilversum het nieuwe elektronisch patiŽntendossier (EPD) in gebruik genomen. Vanaf nu werkt het ziekenhuis volledig digitaal. Alle processen rond de patiŽnt zijn er in ondergebracht, van afspraken en labaanvragen tot medicatie en facturering. Alles wat voorheen tijdens een spreekuur of opname op papier werd gezet, komt met het EPD direct in het computersysteem.

Alleen zorgprofessionals met een speciale bevoegdheid kunnen in het systeem komen, zo laat het ziekenhuis weten. Artsen en verpleegkundigen met die bevoegdheid kunnen vanaf elke plek in Tergooi de informatie bekijken die ze nodig hebben om patiŽnten goed te kunnen helpen.

De overgang naar het nieuwe systeem was een omvangrijke operatie. Naast alle afspraken en verslagen, moesten ruim 1,22 miljoen gegevens van patiŽnten naar het nieuwe digitale systeem worden overgezet.

Het EPD van Tergooi staat los van het landelijk EPD. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Met een druk op de knop is het EPD in gebruik genomen
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM