Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Meer sociale huurwoningen in Eemnes

Eemnes, 08-12-2016

Er komen meer sociale huurwoningen in Eemnes. Dat hebben huurdersvereniging HBVA regio Amersfoort, woningcorporatie De Alliantie en de gemeente Eemnes afgesproken. Aan het eind van volgend jaar zal het aantal sociale huurwoningen per saldo met 17 zijn gestegen.

Onderdeel van de afspraken is verder de nieuwbouw van sociale huurwoningen in de Zuidpolder: minimaal twaalf eengezinswoningen en minimaal 16 appartementen. Daarnaast gaat de Alliantie, om de doorstroming te bevorderen, een wooncoach inzetten. Die gaat beginnen bij huurders ouder dan 65 jaar die vragen hebben over een mogelijke verhuizing.

De huurdersvereniging gaat een energiecoach inzetten. Huurders kunnen aankloppen op het spreekuur met vragen over stookgedrag en energiebesparing. Tot slot is afgesproken dat de Alliantie in 2017 start met het zogenaamde ‘nul op de meter-project’. Hierbij wordt de woning energieneutraal gemaakt. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Foto (vlnr): Koos Koolstra (Alliantie), Adrie van Oorschot (HBVA) en wethouder Sven Lankreijer
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM