Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Acties bij de poort van BNI

Huizen, 02-12-2016

Werknemers van BN International in Huizen voerden vrijdag 2 december actie bij de poort van hun bedrijf. Inzet was een goede cao met inkomenszekerheid.Volgens de protesterende medewerkers wil hun werkgever verslechteringen doorvoeren: de komende jaren geen loonsverhoging, minder vakantie- en seniorendagen en minder uitkering bij langdurige ziekte.Dinsdag 6 december zijn er cao-onderhandelingen.

Nicole Boonstra, bestuurder FNV Procesindustrie: "De directie snijdt in eigen vlees, met als excuus dat er te weinig winst wordt gemaakt. Alles moet goedkoop, snel en met zo weinig mogelijk mensen."

BN International is sinds enkele jaren in handen van VEP, een private equity bedrijf.Boonstra: "VEP wil BN International zo snel mogelijk winstgevend maken en dan met veel winst verkopen. De directie knijpt nu braaf de werknemers uit, ten koste van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden."

BN International is dit jaar opgesplitst in twee bvís. De een maakt luxe behang, de andere maakt covers, zoals paspoortomslagen.Als het bedrijf in delen wordt verkocht, zoals de bedoeling is, dan is het nog maar de vraag of het in Huizen blijft bestaan, aldus het FNV.Bij BN International werken in totaal ongeveer 240 mensen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.Verenigingen

Links
©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM