Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Internet aan bed in Tergooi

Blaricum, 23-11-2016

Tergooi in Blaricum heeft woensdag 23 november twee laptops gekregen. Ze zijn bestemd voor de patiŽntjes van de kinderafdeling. De computers zijn geschonken door de Stichting Michael-Wings. Tergooi is het 28ste ziekenhuis in Nederland dat door deze organisatie van gratis laptops is voorzien. De zieke kinderen in Tergooi kunnen vanaf nu via het Michael-Wings systeem contact houden met hun familie, vriendjes en klasgenoten.

Het systeem is ontstaan naar een idee van Michael Kenniphaas. Hij had leukemie en lag vaak in het ziekenhuis. Dan miste hij zijn familie en vrienden heel erg. Op internet kon hij niet omdat het ziekenhuissysteem niet toegankelijk was voor patiŽnten. Dus wilde hij een systeem opzetten dat dit wel mogelijk maakt. Hij overleed in 2005 op 18-jarige leeftijd, voordat die wens in vervulling ging. Zijn ouders en vrienden richtten de Stichting Michael-Wings op en zorgden dat dit systeem er kwam.

De laptops zijn aan het ziekenhuis overhandigd door ambassadeurs Melissa Janssen (deelneemster The Voice of Holland 2016) en Wolter Kroes. Zij gaven de eerste Michel-Wings laptop aan twee patiŽntjes. Die konden de verbinding meteen testen door contact te leggen met de CliniClowns via een app. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM