Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Huizer Museum zoekt zilveren broekstukken

Huizen, 17-11-2016

Het Huizer Museum is op zoek naar broekstukken. Het museum wil daarom graag in contact komen met mensen die nog exemplaren van dit kledingaccessoire in hun bezit hebben.

Met deze broekstukken werden de klepbroeken van de mannen aan de voorkant gesloten. Voor de dagelijkse dracht waren deze meestal van koper en bij de armelui van hout. Maar op zondag en speciale gelegenheden kwamen de sierlijke broekstukken van zilver tevoorschijn. De Volendammers lieten deze vaak maken van oude munten. In Zeeland hadden de zilveren broekstukken fraaie afbeeldingen.

Tot de collectie van het Huizer Museum behoren enkele broekstukken van verfijnd filigrain. Het museum wil graag meer van deze exemplaren uit Huizen in zijn permanente collectie opnemen. Vandaar de oproep nog eens te kijken in de nagelaten bezittingen van ouders en grootouders. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Het museum zoekt dit soort broekstukken (Foto: Huizer Museum)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM