Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Groen licht renovatie clubgebouw Zuidvogels

Huizen, 07-11-2016

HSV De Zuidvogels kan gaan beginnen met het plannen van de renovatie van het clubgebouw. De gemeenteraad stemde unaniem in met een forse subsidie en lening van 600.000 euro. "Wij zijn hier heel bij mee'', reageerde bestuurslid Hans van Bies.

Het verouderde clubgebouw moet nodig worden vernieuwd. Daarvoor is een groot bedrag nodig en daarom klopte de club aan bij de gemeente voor 1,2 miljoen euro. Na lang getouwtrek is besloten dat de club de helft gesubsidieerd krijgt. De andere helft kan de club lenen van de gemeente.

Tegen welk rentepercentage was het enige discussiepunt tijdens de behandeling van de begroting. Oppositiepartijen Leefbaar Huizen en de PvdA vonden een percentage van vier procent te hoog.

Het college en de rest van de raad waren echter van mening dat dit een mooi tarief is. "Als de club een lening kan krijgen bij een andere partij zijn ze daar vrij in. Maar aangezien dat niet lukt, zegt dat genoeg", was de reactie. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Het clubgebouw krijgt een opkanpbeurt (Foto: HuizerNieuws)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM