Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Lokale politiek blij met streekomroep in wording

Regio, 03-11-2016

De reacties op het initiatief om een streekomroep te vormen in Gooi en Vechtstreek zijn positief. Bestuurders in betrokken gemeenten zien de noodzaak en de winst in, zo blijkt uit hun eerste reacties. Woensdag werd bekend dat 6FM en de andere lokale omroepen in deze regio een streekomroep gaan opzetten en dat het HuizerNieuws/BelNieuws en regionale omroep NH in het verlengde daarvan een regioredactie inrichten

Wethouder Gerrit Pas van Huizen laat weten: "De lokale omroepen zijn nogal versnipperd. Als deze samenwerking leidt tot één streekomroep die nog meer luisteraars trekt en voor een betere lokale en regionale nieuws- en informatievoorziening zorgt, dan is dat winst."

Wimar Jaeger, wethouder Media in Hilversum, noemt de samenwerking goed nieuws. "Ik ben buitengewoon blij met deze ontwikkeling. Die biedt alle kansen om de informatievoorziening in de steden en dorpen in deze regio kwalitatief veel beter maken. Dat is van groot belang. Voor onze lokale democratie is goede lokale journalistiek is belangrijk en dit biedt een prachtige kans om dat voor elkaar te krijgen."

Ook Weesper burgemeester Bas Jan van Bochove wijst op het belang van het hebben en houden van lokale journalistiek. "Daarom is dit een mooi initiatief. Ik hoop dat de lokale nieuwsvoorziening zoals wij dat hier kennen op niveau blijft en mogelijk zelfs nog een plusje krijgt."

Wethouder Miriam van Meerten van Gooise Meren toont zich enthousiast: "Dit is een goede ontwikkeling. Ik ga ervan uit de krachtenbundeling leidt tot verdere professionalisering en kwaliteitsverbetering. Wel dient de diversiteit van de verschillende gemeenten gewaarborgd te zijn."

. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.Verenigingen

Links
©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM