Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Marieke Heideweiler wint fotowedstrijd Huizer Museum

Huizen, 31-10-2016

Marieke Heideweiler uit Huizen heeft in de categorie volwassenen de fotowedstrijd van het Huizer Museum gewonnen. Het museum organiseerde deze wedstrijd ter gelegenheid van de tentoonstelling Buitenbeeld. Die ging over de kunst in de openbare ruimte van Huizen

De opdracht van de wedstrijd was om zelf een nieuwe compositie te maken met mensen en een kunstobject. De jury gaf de winnares een ’10’ voor haar foto van ‘de zwemmer’ voor de tegeltjes van het gemeentehuis van Huizen.

Bij de jeugd wonnen Hannah van Vliet & Marrit Blankenstein (Alberdingk Thijm College). Zij maakten een ‘mooie versmelting van Nederlandse danseresjes’, aldus de jury, die verder waardering had voor de originele uitsnede van de foto.

Het aantal inzendingen viel wat tegen, aldus de organisatie. Maar de jury bestaande uit Gerrit Pas (cultuurwethouder Huizen), Inge Jansen (Oog op Huizen blog) en Irma Verburgh (fotografe en cultureel medewerker Huizer Museum) noemde de kwaliteit van de inzendingen verrassend goed. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De winnende foto
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM