Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Op zoek naar het DNA van Huizen

Huizen, 21-10-2016

Een groep van 30 mensen is donderdag onder begeleiding van initiatiefnemer Hans van den Brink bij OpMaat Vergaderen op zoek gegaan naar het DNA van Huizen. De historicus heeft zich gespecialiseerd in de historische kijk op het DNA van gemeenten, om ze zo richting te geven bij versterking in de toekomst.

Volgens hem bestaat het DNA van Huizen uit vijf onderdelen: grondgebied, bedrijvigheid, samenleving, cultuur en bestuur. Over deze onderwerpen werd dan ook gesproken.
"DNA is iets wat je ten diepste definieert. Pas als je weet waar je staat, kan je een koers uitstippelen en op weg gaan naar waar je naar toe wilt", aldus Van den Brink.

De constateringen van de avond vormen de input voor een tweede avond op 24 november. Daar wordt dan gekeken hoe het DNA van Huizen de ontwikkelingen in het dorp kan ondersteunen en daar richting aan kan geven. Hier zal ook de termijnagenda betrokken worden die de participatiegroep rond de Keucheniusstraat heeft gemaakt. "Uiteindelijk moet dit uitmonden in een 'burgeradvies' dat we aan de gemeenteraad willen sturen."

Lees woensdag 26 oktober meer in het HuizerNieuws. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Nadenken over wat uniek is aan Huizen (Foto: HuizerNieuws)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM