Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Bewoners asielzoekerscentrum vertrokken

Laren, 14-10-2016

De vluchtelingenopvang op Crailo sluit op 1 november haar deuren. Vrijdagmiddag vertrokken de laatste bewoners naar het Asielzoekerscentrum in Almere. Zij werden uitgezwaaid door medewerkers van het COA en door de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar actief waren in het centrum. Ook de Larense burgemeester Elbert Roest was aanwezig.

"De sfeer in de groep was opgewekt. De meeste statushouders hebben inmiddels een woning toegewezen gekregen. De anderen hebben goede hoop binnenkort een woning te krijgen. Enkele mensen zijn nog in afwachting van hun verblijfsstatus", meldt de website van de gemeente Laren. De Larense burgemeester: "Ik sta hier met gemengde gevoelens. De vroegtijdige sluiting van het centrum is door de raad van Laren unaniem ongewenst, maar we nemen ook hartelijk afscheid van een groep mensen die veel heeft meegemaakt."

De gebouwen zullen leeg opgeleverd worden en de provincie heeft aangegeven de ontwikkeling van het terrein weer op te gaan pakken. Binnen enkele jaren zou er een nieuwe bestemming aan worden gegeven. De gemeente Laren wacht nog op de beslissing van het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) of er een vergoeding komt voor de al gemaakte kosten. Enkele andere gemeenten die hetzelfde meemaakten, hebben al besloten een schadevergoeding te gaan eisen. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De poorten van het asielzoekerscentrum op Crailo sluiten 1 november (Foto: HuizerNieuws)
Verenigingen

Links
©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM