Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

‘De vier Geitjes’ zijn terug op hun plek

Laren, 14-10-2016

‘De vier Geitjes’ van kunstenares Marte Röling staan weer op hun sokkel in Laren. Vrijdag 14 oktober kwamen buurtbewoners, leden van de kunstcommissie en andere belangstellenden bij elkaar om de gerestaureerde geitjes te bewonderen.

Aan kunstenares Marte Röling de eer om het kunstwerk en het naar haar vernoemde paadje officieel (opnieuw) te onthullen. Wethouder Ton Stam en Hans Meijer, lid van kunstcommissie Postiljon, assisteerden haar daarbij.

Wethouder Ton Stam: “We hebben ze een poos moeten missen, maar gelukkig zijn de geitjes weer terug in ons mooie dorp. Ze staan symbool voor de tijd waarin er nog veel geiten, ook wel bekend als armeluis koetjes, gehouden werden in het Postiljongebied”.

De wethouder had nog een nieuwtje. “Achter de schermen wordt gewerkt aan een website en een app waar alle kunstwerken in Laren op komen te staan. Met uitgebreide informatie en met bijzondere fietsroutes langs alle kunst. Daar komen de geitjes uiteraard ook op te staan!”
. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Een proost op het kunstwerk (Foto: BEL Combinatie)
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM