Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Leerling Huizermaat in finale Natuurkunde Olympiade

Huizen, 23-09-2016

Huizermaatleerling Eline Berends heeft de landelijke finale bereikt van de Natuurkunde Olympiade. Een geweldige prestatie gezien het feit dat zij niet eens natuurkunde in haar pakket heeft.

De finaleronde bestaat uit een toets met open vragen en een meerkeuzetoets. Daarnaast maakt elke deelnemer een filmpje met een uitwerking van een vraag uit de eerdere rondes van dit jaar. Volgens de organisatie van de Natuurkunde Olympiade zijn de toetsen in vergelijking tot voorgaande jaren een stuk pittiger.

Eline doorliep de eerste en tweede ronde moeiteloos, ondanks dat ze zelf het idee had dat natuurkunde niet helemaal ‘haar ding’ was. Zij koos geen natuurkunde in haar profiel omdat 'er zoveel vakken zijn die ze leuk vindt en ze uiteindelijk toch een keuze moest maken'.

De finale is donderdag 29 september op de Universiteit van Leiden. Daar strijden dan 30 leerlingen uit het hele land om de eerste plaats. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM