Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Erfgooierspanelen van Eppo Doeve in Kunstcafé

Huizen, 19-09-2016

Het nieuwe seizoen van het Huizer kunstcafé begint op woensdag 28 september 2016.Naast veel muziek zal historicus Jop Euwijk tijdens het Kunstcafé ingaan op het leven en werk van de alleskunner Eppo Doeve (1907-1981). Hij was een van de bekendste Nederlandse tekenaars van de vorige eeuw. Hij ontwierp o.a. bankbiljetten en reclameaffiches (Heineken, Esso) en maakte ontelbare illustraties voor boeken en tijdschriften (Elsevier, Avrobode). Tijdens deze avond zal ook origineel werk van Doeve te zien zijn.

Hoewel Doeve autodidact was, groeide hij uit tot een illustrator en ontwerper van grote faam. ‘Hij kon alles wat hij wilde, en wilde alles wat hij kon,’ zei vriend Alexander Pola hierover. In het gemeentehuis van Huizen hangt een serie panelen over de historie van de Erfgooiers, getekend door Eppo Doeve.Vanaf deze zomer (2016) zijn de panelen van Eppo Doeve in het Gemeentehuis van Huizen open voor publiek.

Meer informatie over het programma van het Kunstcafé staat in de 6FM Regioagenda. Die is te vinden op de site 6fm.nl. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


De panelen van Doeve zijn te zien in het gemeentehuis
Verenigingen

Links
©2011 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design nieuws en informatie voor Huizen en de BEL-gemeenten radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM