Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Leerlingen hebben kijk op kunst

Huizen, 16-09-2016

Al ruim 40 jaar gaan examenleerlingen van Huizermaat naar het Kröller-Müller Museum. Daar bekijken zij als onderdeel van hun schoolexamen de kunst. De leerlingen uit 4 mavo moeten vragen beantwoorden over de verschillende vormgevingsprincipes. Die moeten zij vervolgens kunnen toepassen door middel van schetsen en foto’s.

Leerlingen uit 5-havo en 6-vwo doen veel inspiratie op voor hun eigen beeldenwerk. De 5-havo leerlingen verzamelen dit jaar informatie uit een kunststroming naar keuze en verwerken die in een vlog. Docent Mariska van Son zegt hierover: “de vlog is een vernieuwende vorm die aansluit op de belevingswereld van de leerling waarbij de theoretische kennis een belangrijke rol speelt en in de vlog wordt toegepast”.

Het door het Kröller-Müller geïnspireerde werk van de havo- en vwo-leerlingen wordt voor de kerstvakantie afgerond en geëxposeerd in de kunstvleugel van Huizermaat. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Leerlingen bekijken en bespreken de kunst
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM