Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Zonnepanelen op rioolwaterzuiveringsinstallatie

Huizen, 07-09-2016

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft woensdagmiddag 7 september bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) aan de IJsselmeerstraat in Huizen officieel de zonnepanelen in werking gesteld.

"Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werkt aan een energie neutrale toekomst. En van de manieren om dat te bereiken, is werken met zonne-energie op onze rioolwaterzuiveringsinstallaties."

"Op onze RWZI Huizen, bij de haven aan het Gooimeer, hebben we als proef 384 zonnepanelen geplaatst. De panelen zijn op een bijzondere plek geplaatst, namelijk bovenop het zuiveringsproces op n van de grote beluchtingstanks en leveren energie voor de beluchting."

Het doel van het project is om ervaring op te doen met deze bijzondere situatie. Als dit proefproject slaagt, volgen er mogelijk meer zonnepanelen bij rioolwaterzuiveringsinstallaties in het hele land. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Foto: HuizerNieuws
©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM