Nu op 6FM

 
banner
twitter

Nieuws

Schenking van Entre Femmes voor Stichting Solar Cooking

Regio, 24-02-2009

Het oude bestuur van Entre Femmes-Gooi en Vechtstreek, bestaande uit Els van Werven, Maud Arkesteijn en Helen Knoop, is afgetreden.

Zij schonken bij het afscheid een cheque ter waarde van 2.000 euro aan de Stichting Solar Cooking Nederland, die hiermee Cookits koopt voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Dit zonnekooktoestel is gebaseerd op het gebruik van zonenergie en er is geen hout of andere brandstof voor nodig. Een matzwarte pan (gevuld met voedsel) wordt in een hittebestendige plastic zak geplaatst in daaromheen geschermd karton dat bedekt is met aluminiumfolie. Deze folie vangt de zonnewarmte. Bij een helder schijnende zon is het voedsel in twee Ó drie uur gaar. 'Wilde Ganzen' geeft over de twee mille een premie van 70 procent voor hetzelfde doel.

Nieuw bestuur

Inmiddels is een nieuw bestuur aangetreden. Barbara Houwers (voorzitter), Nahnya van Voorst tot Voorst (secretaris), Ineke Vermeulen (penningmeester) en Fanny Kiezenberg (vice-voorzitter) gaan zich vol enthousiasme inzetten om leden en ge´nteresseerde vrouwelijke ondernemers te interesseren voor de club.

Entre Femmes staat open voor vrouwen uit het Gooi en wijde omgeving, die voor eigen rekening en risico werken. Er kunnen zelfstandige ondernemers uit verschillende branches toetreden. Er zijn acht bijeenkomsten per jaar, waar telkens een inspirerende spreker zakelijke en/of maatschappelijke thema's aansnijdt. Entre Femmes besteedt aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van de leden, onderlinge contacten en gezelligheid. Het netwerk stelt zich ten doel vrouwelijke ondernemers te stimuleren in hun ontwikkeling. Bovendien wil het de positie van vrouwelijke ondernemers verder versterken alsook het bevorderen van de kwaliteit van het ondernemen door vrouwen.

Bijeenkomst

Op 5 maart organiseert Entre Femmes haar volgende bijeenkomst waarbij introducÚs van harte welkom zijn. Sylvia de Goede geeft in Hotel Jan Tabak in Bussum een lezing rond het thema mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten 'Trouw zijn aan je vrouw zijn'. De avond start om 18.00 uur met een diner voor eigen rekening, de lezing start om 20.00 uur. Reserveren is verplicht.

Aanmelden kan via de website http://www.entrefemmes-gooi.nl/contact. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.

6FM Bron: De Gooi- en Eemlander (www.gooieneemlander.nl)©2011-2017 Radio 6FM / design by Mr Nelson Design Nieuws en informatie voor Hilversum, Huizen en de BEL radio 6FM - 92.0FM / 105.1FM / 106.2FM